O meni

Moje ime je Boris Stanković i osnivač sam studija za edukaciju “Mentalni trening”

Nakon završetka osnovnih studija na FSFV (Fakultetu Sporta i Fizičkog Vaspitanja) u Beogradu 2011-te godine dobijam stipendiju i odlazim na postdiplomske studije iz oblasti psihologije sporta. Uspešno ih završavam na dva prestižna evropska univerziteta
Lund University (Švedska) i University of Leipzig (Nemačka).

Posebno sam ponosan na činjenicu da sam tokom tog perioda imao priliku da upoznam, učim i sarađujem sa najeminentnijim stručnjacima iz ove oblasti. Neki od njih su: Robert S. Weinberg , Dan Gould , Judy V. Raalte.

Krajem 2013-te se vraćam u Srbiju i započinjem svoju misiju podizanja svesti o značaju psihološke pripreme u sportu. Cilj mi je bio da kroz edukaciju i praktični rad približim mentalni trening što većem broju sportista bez obzira na njihov uzrast i vrstu sporta. Osnivam Studio za edukaciju “Mentalni trening” i krećem da pružam podršku svima onima koji su počeli da prepoznaju i shvataju značaj mentalne pripreme u sportu.

Danas, nakon 9 godina rada i preko 200 zadovoljnih sportista, skoro 3 000 sati praktičnog rada, kako na individualnom nivou tako i kroz grupni rad (seminari, radionice), mogu da kažem da sam zadovoljan postignutim ali i istovremeno svestan da je ovo samo početak nečega što tek treba da postane mnogo veće i prepoznatljivije na ovim našim prostorima.

Boris Stankovic mentalni trening

Kao neko ko je ceo svoj život proveo u sportu; prvo kao sportista (aktivno igrao fudbal punih 16 godina), zatim i kao trener u radu sa mlađim kategorijama (UEFA A licenca-fudbal) smatram da mogu dobro da razumem sportiste, da “uskočim u njihove cipele” i da sagledam stvari i iz njihovog ugla jer sam i sam, kao bivši sportista i takmičar, prolazio kroz slične situacije u toku svog aktivnog bavljenja istim.
Ovo pišem jer me iskustvo uči da bez dobrog poznavanja osnova odredjenog sporta, kao i razumevanja samog sportiste i situacije u kojoj se nalazi, samo teorijsko znanje nije dovoljno. Iskreno verujem da me je karijera bivšeg sportiste, uz naravno neophodno znanje stečeno tokom studija, profilisalo u kvaltitetnog stručnjaka dostojnog da odgovori visokim zahtevima i izazovima koje ovaj posao nosi.

sre'ni sportisti mentalnog treninga

Veliki broj zadovoljnih sportista, različitih profila i uzrasta, koji su iskusili individualni program rada sa mnom, govori u to ime. Ono što želim da istaknem, i na šta sam veoma ponosan je činjenica da NIKO, za ovih 9 godina rada i preko 209 individualnih klijenata, nije odustao ili prekinuo saradnju pre isteka njenog roka (minimalana saradnja se dogovora na period od 3 meseca i 12 mentalnih treninga). I ne samo to, velika većina njih (90%) je nastavljala da sarađuje i nakon toga, svesna da samo kvalitetan, sistematsko-kontinuirani rad na psihološkoj pripremi daje rezultate na duže staze.

Motivisan ostvarenim u predhodnim godinama rada, kao i željom da svoje dosadašnje iskustvo i stručna znanja iskoristim na način da pomognem što većem broju sportista, želim da nastavim još snažnije u vremenu koje je pred nama. Imam jasan cilj da doprinesem tome da što veći broj sportista prepozna prave vrednosti, da bira rast,učenje i razvoj, i da tako ulažući u sebe, uz moju pomoć, kreira jednu lepšu i svetliju budućnost.

Ukoliko imate želju da uspete,
MENTALNI TRENING vam može pomoći u tome!