Individualni rad sa sportistima

Šta dobijaš u radu sa mnom?

U okviru ovog programa učimo mentalne veštine i strategije koje su Vam neophodne za postizanje vrhunskih rezultata u sportu. Mentalni trening će Vam omogućiti da se uspešno nosite sa izazovima i iskušenjima sa kojima se svakodnevno susrećete. Konkretno:

Šampionski rezultati zahtevaju odličnu mentalnu pripremljenost, a to se ne postiže samo od sebe. Individualni rad će zadovoljiti sve Vaše potrebe i učiniti Vas boljim sportistom, napravite pomak – pobeđujte Vaše protivnike snagom uma!

Kako izgleda proces rada sa mnom?

Osnovni koncept rada se zasniva na individualnom pristupu svakom sportisti ponaosob.

Prvi deo inicijalnog sastanaka se sastoji od uvodnog intervjua i popunjavanja upitnika od strane sportiste. Na osnovu toga se kasnije kreira individualni program rada, definiše prostor za napredak i postavljaju ciljevi rada. Drugi deo sastanka se sastoji od približavanja mentalnog treninga sportisti. Objašnjava mu se šta može da očekuje u radu sa mnom, prezentuju mu se metode i sadržaji rada, upoznaje se sa mogućnostima i benefitima mentalnog treninga.

Individualni sastanci se sprovode jednom nedeljno u trajanju od 60 minuta. Programom rada je predviđen sistematski i kontinuiran rad na poboljšanju mentalne pripreme sportista tokom dužeg vremenskog perioda. U skladu sa time, paket usluga podrazumeva 11 nedelja rada (10 mentalnih treninga + inicijalni sastanak) u jednom ciklusu. Rad se sprovodi uživo u kancelariji ili putem video poziva (Skype, Viber).

Ovo podrazumeva da sportista ima zadatak da sve ono što nauči na ovom programu redovno uvežbava i primenjuje u praksi. Na svakom sledećem sastanku radimo osvrt na ispunjenje zadataka sa prethodnog. Pratimo napredak, edukujemo se novim saznanjima i zadajemo nove zadatke.

Nakon jednog ciklusa (10 mentalnih treninga) radimo evaluaciju urađenog i redefinišemo prostor za napredak. Naša saradnja traje sve dok sportista želi da napreduje i ulaže u svoj lični rast i razvoj.

Kome je namenjen individualni rad?

Individualni rad je namenjen:
Takođe, individualni rad je namenjen svima onima koji:
Preporučuje se da se sa mentalnim treningom krene što ranije, kako bi sportista na vreme usvojio određene obrasce razmišljanja i ponašanja i time stvorio dobre preduslove za neometan rast i razvoj u datom sportu. Takođe, bolje je paralelno raditi i razvijati se u svim oblastima (TA-TE-KO-Mentalna) istovremeno, nego naknadno raditi na psihološkoj pripremi.

Da li je pravi trenutak za mentalni trening?

Ako se prepoznaješ u nekom od ovih primera onda je zasigurno pravi trenutak da kreneš da radiš na svojoj mentalnoj pripremi:
kada dođe takmičenje ja obično nisam ni približno takav. Ne mogu pružiti ni polovinu onoga za šta sam sposoban i što bez problema radim na treningu.“
i vere u sopstvene sposobnosti. Istovremeno imam veliki strah od neuspeha.“
da se koncentrišem tokom treninga/takmičenja.“
žarko želim napredovati, raditi na sebi i mislim da imam puno prostora usavršiti sebe na psihološkom planu.“
rezultate da mi se ne dešava da se „blokiram“ u značajnim trenucima na takmičenju. Jednostavno, ne umem da se nosim sa velikim pritiskom i očekivanjima.“
nemam rezultate kakve sam ranije imao. Teško se nosim sa većom konkurencijom i snažnijim protivnicima.“
mi se dešava da nemam motivaciju za trening. U takvim situacijama ne mogu da nateram sebe da dam svoj maksimum.“
na nastupima, imam jaku tremu i veoma sam zabrinut kako će se sve završiti.“
Izgubim se kada pogrešim i onda često idem iz greške u grešku.“
da kontrolišem emocije zbog neke trenerove/sudijske odluke ili greške svog saigrača.“